Ciabatta
0 Bewertungen
- 12 - 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 5 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 darabhoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1 ek liszt
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát hosszában felezzük el, és mindkét darabot vágjuk 6 azonos méretű téglalapra. A téglalapokat harmonikahajtással hajtogassuk.
-
Lépés 3
A széleket mindig jól nyomjuk össze, hogy sütéskor ne nyíljon szét.
-
Lépés 4
A ciabattákat lisztezzük meg, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 190 °C-on süssük meg.
Tipp
Sütés előtt vizezzük meg a tésztát, és szórjuk meg fűszerekkel, vagy sóval. Hajtogatás előtt olajjal is megkenhetjük, esetleg pesztóval, szalonnával, sonkával vagy sajttal is tölthetjük.