Sós vagy fűszeres stangli
0 Bewertungen
- 12 - 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 5 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro pizzatészta 730 g
- 5 g fűszersó só mediterrán fűszerkeverékkel
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát vágjuk 6 egyforma téglalapra, majd ezeket a téglalapokat átlósan vágjuk ketté.
-
Lépés 3
A szélesebb rész irányából kezdjük el feltekerni, olívaolajjal vagy vízzel kenjük meg, lisztezzük meg és ízlés szerint fűszerezzük.
-
Lépés 4
Az elkészített stanglikat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 5
A stanglikat előmelegített sütőben 200 °C-os sütőben kb. 12 - 15 percig süssük készre.
Tipp
Sütés előtt fűszerekkel, tökmaggal vagy durvaszemcsés sóval szórjuk meg. Mielőtt feltekerjük, kenjük meg ízesített olajjal, vagy pesztóval, esetleg töltsük meg szalonnával és sajttal.