Áfonyás kekszek
0 Bewertungen
- 6 - 8 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss vaníliás kifli tészta 400 g
- 50 g áfonya durvára vágva, néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez
- 100 g vaj
- 2 ek. porcukor
- 1 tk rum
- 1 cs vaníliáscukor
A mázhoz:
- csokoládéöntet
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajkrémhez az összes hozzávalót keverjük alaposan össze, és tegyük hűtőbe.
-
Lépés 3
A friss linzertésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki és szaggassuk ki. A formákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 6 - 8 perc alatt süssük világosra, és rögtön vegyük le a sütőlapról.
-
Lépés 4
A vajkrémet töltsük csillagcsőrös habzsákba, és ezzel ragasszuk össze a kekszeket.
-
Lépés 5
A kész kekszeket csokimázzal és áfonyával díszítsük.
Tipp
A receptet más aszalt gyümölccsel is elkészíthetjük például aszalt sárgabarackkal vagy szilvával is.