Körtés-csokis torta
- 35 - 40 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss barna linzertészta 400 g
- 250 g túró
- 3 tojás
- 50 g porcukor
- 100 g tejcsokoládé olvasztva
- 1 doboz körtekompót lecsepegtetve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát nyújtsuk vékonyra és tegyük egy vajjal kikent tortaformába. Vágjunk ki sütőpapírból a torta mérete szerinti darabot, majd helyezzük a tésztára, lencsével vagy babbal töltsük meg a forma pereméig, és előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 10 - 15 percig süssük vakon.
-
Lépés 3
Vegyük ki a sütőből, a lencsét, ill. babot a sütőpapírral együtt távolítsuk el, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
-
Lépés 4
A túrót, tojást, porcukrot és az olvasztott csokoládét keverjük simára.
-
Lépés 5
A lecsepegtetett körtét tegyük a tortalapra, majd öntsük rá a túrós masszát. Előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 35 - 40 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 6
A torta akkor kész, amikor a massza már nem folyik.
Ennek a karácsonyi tortának természetesen a világos változatát is megsüthetjük a 400 g-os friss linzertésztából.