Töltött alma pongyolában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss gasztro rétestészta 500 g
  • 200 ml tej
  • 90 g kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db citrom héja reszelve
  • 130 g mogyoró darálva
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 50 g fehér csokoládé aprítva
  • 4 alma meghámozva, 2 cm vastag szeletekre vágva
  • kb. 100 g kristálycukor
  • 1 tojás a kenéshez
  • vaj a kenéshez olvasztva
  • 2 alma hámozva, aprítva
  • 50 g kristálycukor
  • 1 citrom leve
  • 1 csipet fahéj őrölve
Feldobja a hétköznapokat! Finom hozzávalókból istenien illatozó sült alma készülhet. Ez a recept igazi élmény, a hideg, téli napokon is!

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a tejet, kristálycukrot, vaníliás cukrot és citromhéjat főzzük fel. A darált mogyorót, csokoládét és zsemlemorzsát adjuk hozzá, és tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    Egy teflonserpenyőben karamellizáljuk a kristálycukrot, adjuk hozzá az almaszeleteket, rövid ideig karamellizáljuk, kicsit hagyjuk hűlni, és az almaszeleteket töltsük meg a mogyorós töltelékkel.

  4. Lépés 4

    2 - 2 réteslapot kenjünk meg olvasztott vajjal, a közepére tegyünk egy - egy töltött almát, majd hajtsuk rá a tésztalapot, majd felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 perc alatt süssük aranysárgára.

  6. Lépés 6

    Az almaszószhoz az almát kristálycukorral, fahéjjal és citromlével keverjük össze, főzzük fel, és addig főzzük, amíg az alma puha nem lesz. Pürésítsük, és hűtsük ki, ezzel tálaljuk a sült almákat.

Tipp

A rétestészta gasztro változatát a Metro és Auchan üzletekben találhatjuk meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!