Sütőtökös – almás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 - 35 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 50 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss teljes kiőrlésű rétestészta 200 g
  • 1 db kis sütőtök hámozva, reszelve
  • 5 db alma hámozva, reszelve
  • 1 bögre dió darálva
  • 1 cs mazsola
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tk fahéj őrölve
  • 1 tk szerecsendió
  • 5 ek cukor
  • 1 citrom héja reszelve
  • 4 ek vaj olvasztva
  • 1 tojás

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sütőtököt és az almát pucoljuk meg, reszeljük le és fazékban dinszteljük.

  3. Lépés 3

    A friss réteslapot a csomagoláson leírtak szerint készítsük elő. Egy réteshez három lapot használjunk fel, két-két lap közé kenjünk olvasztott vajat.

  4. Lépés 4

    A kihűlt almá-sütőtököt ízesítsük cukorral, vaníliás cukorral és a fűszerekkel, reszeljük bele a citrom héját és adjuk hozzá a mazsolát és a darált diót.

  5. Lépés 5

    A töltelék két réteshez elegendő, kenjük az előkészített réteslapra, majd tekerjük fel. Felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük szép aranysárgára. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

A rétesek tetejére szórhatunk tökmagot is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!