Leveles tészta blini kaviárral
- kb. 8 - 10 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 20 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 tojás
- 50 g tejföl
- 50 g túró
- 100 g krémsajt
- Só, bors ízlés szerint
- 250 g kaviár
- Kevés turbolya
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a tojást verjük fel, és a tésztát kenjük meg vele. Pizzavágóval vágjuk fel kb. 3 x 3 cm nagyságú négyzetekre.
-
Lépés 3
Ezeket a kis négyzeteket kés segítségével helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól olyan távolságra, hogy sütés közben ne ragadhassanak össze.
-
Lépés 4
A tésztát 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8 - 10 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 5
A krémhez a tejfölt, túrót és krémsajtot keverjük össze, sóval és borssal ízesítsük.
-
Lépés 6
A kisült blinikre halmozzunk a krémből, erre tegyük a kaviárt és turbolyával díszítsük.
Turbolya helyett petrezselyemzöld, zellerzöld, vagy kapor is használható.
A leveles tészta blini előételnek is jó, de baráti összejövetelek alkalmával is kedvelt csemege.