Sajtos – csatnis falatok
0 Bewertungen
- kb. 15 - 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
- Csatni a töltelékhez
- sajt ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire.
-
Lépés 3
A tésztát vágjuk 20 azonos nagyságú téglalapra, 10 darabot villával szurkáljunk meg.
-
Lépés 4
A maradék 10 darabból szaggassunk ki 3 - 3 db kör alakú lyukat. A lyukasztott tésztákat fektessük a villával megszurkált tésztalapokra.
-
Lépés 5
A kis kiszaggatott köröket használjuk fel díszítéshez.
-
Lépés 6
A lapokat tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 7
Miután kisült, a mélyedéseket töltsük meg csatnival, és tegyük rá a sajtdarabkákat.
Tipp
A csatnit és a sajtot a forró tésztára tegyük.