Krémes szeletek bogyós gyümölcssel
0 Bewertungen
- kb. 15 - 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
- 200 g málna
- 200 g áfonya
- 100 g mandulalap
- 500 g vaníliakrém
- 1 tojás a kenéshez
- Kevés porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.
-
Lépés 3
A tésztát vágjuk 20 egyforma nagyságú téglalapra.
-
Lépés 4
10 téglalapot szurkáljunk meg villával.
-
Lépés 5
A maradék 10 lapot felezzük el, tojással kenjük meg, mandulával szórjük meg, majd a tésztalapokat előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 6
A vaníliakrémet vigyük fel a tésztalapokra, majd halmozzuk rá a gyümölcsöket, és erre tegyük a cukrozott felső lapokat.
Tipp
Természetesen a vaníliás krém helyett gyümölcsös krémet is felhasználhatunk.