Pikáns rolád leveles tésztából
1 Bewertung
- kb. 15 - 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 5-6 roládhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 600 g lazactartár
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.
-
Lépés 3
A formákat vajjal kenjük meg, a tésztát liszttel hintsük meg.
-
Lépés 4
A tésztát fordítsuk meg, és a sütőpapírt húzzuk le róla. Vágjuk fel 20 db, kb. 2 cm széles csíkra.
-
Lépés 5
A tésztát lisztezett felével tekerjük fel a rolád formákra, úgy, hogy kicsit fedésben legyen, majd tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 6
Még melegen húzzuk le a formákról.
-
Lépés 7
A lazactartárt töltsük a kihűlt roládokba.
Tipp
Ízlés szerint a roládokat édes töltelékkel is megtöltheti.