Csigák nyárson
0 Bewertungen
- kb. 15 - 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 5 perc
Hozzávalók Hozzávalók 24 nyárshoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
- 150 g friss sajt
- 200 g sajt reszelve
- 200 g sonka felvágva
- 1 db piros paprika felkockázva
- 50-80 g tökmag hámozva
- 1 tojás a kenéshez
- 24 db saslik tű
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.
-
Lépés 3
A tésztát kenjük meg a friss sajtkészítménnyel, és szórjuk rá a reszelt sajtot, sonkát és felkockázott paprikát.
-
Lépés 4
A tésztát tekerjük fel, tojással kenjük meg, a tökmaggal szórjuk meg és vágjuk fel kb. 2 cm széles szeletekre.
-
Lépés 5
A csigákat tűzzük fel a saslik tűre és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Tipp
A friss sajtkrémhez keverjünk friss zöldfűszereket, tormát, curryt, vagy ha szeretjük a csípős ízeket, adjunk hozzá csilit.