Vendégváró kosárkák
0 Bewertungen
- 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 - 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8-10 kosárkához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 20 dkg tehéntúró
- 10 dkg feta sajt
- 1 kis fej lila hagyma aprítva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 10 dkg füstölt főtt tarja kockára vágva
- só fehérbors
- 1 tojás
- 2 ek tejföl
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót keverjüj ki a tojás sárgájával, adjuk hozzá a feta sajtot, a felaprított hagymát, összezúzott fokhagymát, a felkockázott tarját, majd ízlés szerint sóval és fehérborssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a kosárka formákat béleljük ki tésztával, töltsük meg a túrós krémmel, majd tojás fehérjével kenjük meg.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre.
Tipp
A lilahagyma helyett apróravágott snidlinget vagy medvehagymát is használhatunk.
A receptet Bíró Edinától kaptuk, köszönjük!