Epres szívek
- kb. 25 - 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 8 szívecskéhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 kg eper
- 10 dkg nyírfacukor
- 2 ek útifű maghéj (psyllium)
- 3 ek epres joghurt
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és szaggassunk belőle szíveket (páros számban).
-
Lépés 3
Az epret tegyük egy lábosba, adjuk hozzá a nyírfacukrot és 5 - 10 percig főzzük.
-
Lépés 4
Miután kihűlt, adjuk hozzá az epres joghurtot és az útifű maghéjat, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
-
Lépés 5
A szívek felére halmozzunk egy-egy evőkanál tölteléket, a másik felével pedig takarjuk be a tölteléket. A tésztaszéleket jól nyomkodjuk össze, majd a szíveket kenjük meg mézzel.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25 - 30 perc alatt süssük készre.
A sűrítéshez használhatunk kukoricakeményítőt is. A receptet elkészíthetjük más gyümölcs felhasználásával is.