Medvehagymás pizzacsigák
0 Bewertungen
- 200 °C, 15 perc
- 190 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 5 ek májkrém
- 2 ek vaj
- só és bors ízlés szerint
- 6 levél medvehagyma turmixolva
- 10 dkg sajt reszelve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A májkrémet, vajat, fűszereket és a medvehagyma leveleket turmixoljuk össze.
-
Lépés 3
A tésztát kenjük meg a krémmel, tekerjük fel, és vágjuk kb. 2 cm-es szeletekre.
-
Lépés 4
Az így kapott csigákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg reszelt sajttal és borssal, majd előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Tipp
Használjunk lehetőség szerint friss medvehagymát, amelynek az idénye tavasszal van. Tavasszal érdemes mélyhűtve eltenni, hogy az év bármely más szakában is elkészíthessük a medvehagymás recepteket.
A receptet Bíró Edinától kaptuk, köszönjük!