Tejszínes cseresznyekrémes pite

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és hosszában vágjunk le róla egy 10 cm széles csíkot, és ezen gurítsuk végig a tésztarácsozót. A szélesebb tésztát tegyük egy kivajazott, téglalap alakú sütőformába.

  3. Lépés 3

    A cseresznyét 5 dkg vajjal és cukorral pároljuk, majd sürítsük a tejszínben elkevert pudingporral.

  4. Lépés 4

    Öntsük a krémet a tortaformába, a tésztaszéleken kb. 2 cm-t hagyjunk szabadon, majd a rácsozott tésztát húzzuk szét és terítsük a töltelékre, a széleket nyomkodjuk az alapra.

  5. Lépés 5

    A rácsot tojássárgájával kenjük meg, majd a süteményt előmelegített sütőben süssük szép pirosra.

Tipp

A tejszínes cseresznyekrémes pitét elkészíthetjük meggyes változatban is.

A receptet Bíró Edinától kaptuk, köszönjük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!