Epres túrós rétes
- 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 15 perc
Hozzávalók 2 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 2 db tojás
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 1 db vaníliarúd
- 35 dkg eper
- 3 ek étolaj
- 1 dl tejföl
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt keverjük el az olajjal, és ecsettel kenjük meg a tésztalapokat, majd 3 - 3 lapot helyezzünk egymásra.
-
Lépés 3
A túrót törjük át, keverjük össze egy egész tojással, porcukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével.
-
Lépés 4
Az epret mossuk meg, és vágjuk kockákra.
-
Lépés 5
A túrótölteléket szórjuk a tésztára, majd szórjuk rá az eperdarabokat.
-
Lépés 6
A tésztaszéleket hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.
-
Lépés 7
A maradék tojást válasszuk szét és a sárgájával alaposan kenjük meg a rétest.
-
Lépés 8
190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 9
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Vágjuk a rétest még melegen szeletekre, és friss eperrel és mentalevéllel tálaljuk.