Almás kosárkák morzsával

Almás kosárkák morzsával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 + 20 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 kis formához (kb. 10 cm átmérőjű)

A morzsához:

  • 40 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g dió darálva
  • 50 g porcukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tortaformákat vajjal kenjük ki. A friss linzertésztát vágjuk a formák méretének megfelelő méretűre, és tegyük a formákba. Vágjunk bele sütőpapírt, és töltsük meg babbal vagy lencsével, és kb. 10 percig süssük vakon. Vegyük ki a sütőből, a sütőpapírt és a babot távolítsuk el, és a linzertésztát hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A kristálycukrot serpenyőben olvasszuk meg, és az almát karamellizáljuk. Ezt két lépésben tegyük, ne az összes almát egyszerre. Tegyük félre hűlni, majd halmozzuk a tésztára.

  4. Lépés 4

    A morzsához a lisztet, vajat, darált diót és porcukrot keverjük össze, gyúrjuk és morzsoljuk az almára.

  5. Lépés 5

    Középső sínen előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Diót helyettesíthetjük mogyoróval is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!