Bécsi sütemény
- kb. 15 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 120 g nyers marcipán felkockázva
- 120 g juharszirup
- 100 g sárgabarack lekvár
- 1 ek citromlé
- 6-8 ek porcukor
- 100 g pekándió durvára vágva
- 2 ek margarin a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A pekándiót kb. 15 percig pirítsuk a sütőben, majd hagyjuk hűlni, és aprítsuk. A marcipánt keverjük össze a juharsziruppal.
-
Lépés 2
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és hosszában vágjuk félbe. A marcipánmasszát a közepére, kb. 4 cm szélességben vigyük fel.
-
Lépés 3
A tésztaszéleket mindkét oldalról vagdossuk be, a vágások egymástól 1,5 cm távolságra legyenek, a tészta szélétől 4 cm mélységig. Ezeket a csíkokat jobbról - balról felváltva hajtsuk egymásra. Az így kapott fonatokat vágjuk kb. 6 egyforma darabra és margarinnal kenjuk meg.
-
Lépés 4
190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 5
A citromlevet a porcukorral keverjük simára. A süteményeket forró lekvárral kenjük meg, szórjuk meg a darabolt pekándióval majd citrommázzal díszítsük.
A tészta még szebben feljön, ha a sütés idejére egy tűzálló tálban kevés vizet teszünk a sütőbe.