Túrós kenyér
0 Bewertungen
- kb. 12 - 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 100 g vaj
- 2-3 gerezd fokhagyma szeletekre vágva
- zöldfűszerek vegyesen
- 100 g túró
- só bors ízlés szerint
- szerecsendió frissen reszelve
- Kevés vaj a forma kenéséhez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szeletekre vágott fokhagymát kevés vajon és olívaolajon futtassuk meg, és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A vajat a túróval, zöldfűszerekkel és fokhagymával keverjük össze.
-
Lépés 4
A Tante Fanny friss pizzatésztát tekerjük ki, és a fűszeres vajat kenjük a tésztára.
-
Lépés 5
A tésztát vágjuk a sütőforma szélességének megfelelő nagyságúra.
-
Lépés 6
A csíkokat harmonikahajtással hajtogassuk és tegyük a kivajazott sütőformába.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben kb. 12 - 15 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 8
Vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni és kézzel szedjük darabokra.
Tipp
Zöldfűszernél használjunk snidlinget és kaprot, ami jól passzol a túróhoz.