Curry-quiche fekete kagylóval és rákkal
- 180 °C; 20 percig vakon sütés és további 20 perc
- 170 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzer tészta 300 g
- vaj és liszt a formákhoz
- 300 g lencse vagy bab a vakon sütéshez
A krémhez:
- 50 g tejföl
- 50 g túró
- 100 g krémsajt
- 30 g finomra reszelt fűszeres keménysajt
- 3 tojás
- 2 ek curry
- só és bors ízlés szerint
A feltéthez:
- 250 g friss garnéla
- 2 tk vaj
- 2 ek olívaolaj
- 100 g póréhagyma
- 500 g főtt feketekagyló (héjával)
Elkészítés
-
Lépés 1
A friss linzer tésztát kb. 10 - 15 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből, és a sütőt 180 °C-ra melegítse elő.
-
Lépés 2
A kis formákat (vagy egy nagyot) olvasztott vajjal kenjen ki és lisztezzen, a friss linzer tésztát tekerje ki és a forma nagyságának megfelelő méretre vágja, majd ezzel bélelje ki a formát.
-
Lépés 3
A sütőpapírból vágjon a tészta méretének megfelelő darabot, takarja be a tésztát, és töltse meg babbal vagy lencsével, és kb. 20 percig süsse vakon, majd vegye ki a sütőből, távolítsa el a lencsét és a tésztát hagyja hűlni.
-
Lépés 4
A krém hozzávalóit keverje össze, sóval, borssal, esetleg zöldfűszerekkel ízesítse, és habverővel keverje ki simára.
-
Lépés 5
A garnélákat tisztítsa meg, kevés vajon és olívaolajon pirítsa és fűszerezze.
-
Lépés 6
A póréhagymát felezze el, aprítsa finomra, vajon és olívaolajon pirítsa üvegesre, sóval és borssal fűszerezze.
-
Lépés 7
A kagyló nagyobb részét vegye ki a héjából, néhány héjasat tegyen félre a díszítéshez. A póréhagymát, garnélát és kagylót tegye az elősütött tésztára, töltse rá a krémet, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 20 perc alatt süsse aranybarnára.
-
Lépés 8
A sütés vége előtt 5 perccel a díszítéshez félretett héjas kagylókat is tegye rá, majd a quiche-t süsse készre, a formákból (formából) kivéve tálalja.