Spenótos kosárkák fetával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 + 15 perc
  • 190 °C,
  • 170 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4-6 formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 250 g friss spenót
  • 1 ek vaj
  • 125 g krémtejszín
  • 3 tojás sárgája
  • 125 g feta durvára morzsolva
  • 100 g koktélparadicsom felezve
  • 50 g fenyőmag
  • bors
  • vaj a forma kenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spenótot forrásban lévő vízben kb. 1 percig blansírozzuk. Jól csepegtessük le, és vágjuk apróra.

  3. Lépés 3

    A vajat egy serpenyőben olvasszuk fel, adjuk hozzá a spenótot, és addig pároljuk, amíg a leve elfő.

  4. Lépés 4

    A krémtejszínt keverjük simára a tojások sárgájával, és adjuk a kihűlt spenóthoz. Sóval és borssal ízesítsük.

  5. Lépés 5

    A formákat olvasztott vajjal kenjük ki, majd béleljük ki a forma méretéhez igazított tésztával és előmelegített sütőben kb. 10 percig süssük vakon.

  6. Lépés 6

    A fetát morzsoljuk durva darabokra, halmozzuk a tésztára, majd a paradicsomot és a spenótos masszát is tegyük a tésztára.

  7. Lépés 7

    Kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.

  8. Lépés 8

    A fenyőmagot serpenyőben pirítsuk meg és végül szórjuk a kész tortácskákra.

Tipp

Tálaljunk hozzá görög salátát, amit paradicsomból, olívából és hagymából készíthetünk el. A friss linzertészta helyett próbáljuk ki a receptet friss rétestésztával is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!