Spenótos kosárkák fetával
- 10 + 15 perc
- 190 °C,
- 170 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4-6 formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 250 g friss spenót
- 1 ek vaj
- 125 g krémtejszín
- 3 tojás sárgája
- 125 g feta durvára morzsolva
- 100 g koktélparadicsom felezve
- 50 g fenyőmag
- só bors
- vaj a forma kenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spenótot forrásban lévő vízben kb. 1 percig blansírozzuk. Jól csepegtessük le, és vágjuk apróra.
-
Lépés 3
A vajat egy serpenyőben olvasszuk fel, adjuk hozzá a spenótot, és addig pároljuk, amíg a leve elfő.
-
Lépés 4
A krémtejszínt keverjük simára a tojások sárgájával, és adjuk a kihűlt spenóthoz. Sóval és borssal ízesítsük.
-
Lépés 5
A formákat olvasztott vajjal kenjük ki, majd béleljük ki a forma méretéhez igazított tésztával és előmelegített sütőben kb. 10 percig süssük vakon.
-
Lépés 6
A fetát morzsoljuk durva darabokra, halmozzuk a tésztára, majd a paradicsomot és a spenótos masszát is tegyük a tésztára.
-
Lépés 7
Kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 8
A fenyőmagot serpenyőben pirítsuk meg és végül szórjuk a kész tortácskákra.
Tálaljunk hozzá görög salátát, amit paradicsomból, olívából és hagymából készíthetünk el. A friss linzertészta helyett próbáljuk ki a receptet friss rétestésztával is!