Csokoládés-diós perec
0 Bewertungen
- kb. 15 perc
- 180° C
- 160° C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 db elkészítéséhez:
- 1 cs Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 100 g csokoládékrém
- 80 g mogyoró darálva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki és helyezzük a sütőlapra.
-
Lépés 3
A tésztát vékonyan, egészen a széléig kenjük meg csokoládékrémmel és szórjuk meg darált mogyoróval.
-
Lépés 4
A tésztát a szélességénél vágjuk (a tészta hosszúsága ugyanolyan marad, csak a szélességét felezzük ).
-
Lépés 5
Kb. 1,5 cm -es csíkokat vágunk és pereceket formázunk.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük a középső sínen.
Tipp
Ha egy kicsit édesebbre szeretnénk készíteni, kenjük meg cukormázzal a pereceket.