Szalonna

A szalonna közkedvelt húsféle. Többféle szalonna létezik, attól függően, hogy az állat melyik részéről származik, illetve hogy készítik el.
Istenien ízlik a pizzatortácskák szalonnával és hagymával – Tante Fanny friss pizzatésztájából elkészítve.

Szegfűbors

A szegfűbors íze a szegfűszeg és bors együttes ízéhez hasonló. Pikáns ételekhez, vadételekhez nagyon jó.
A gyomor nyálkahártyájára gyakorolt hatása kedvező, erősíti és nyugtatja a gyomrot.

Szerecsendió

A szerecsendió, vagy más néven muskátdió a trópusokról származik, egy fa magja. A magköpeny, amit a köznyelvben szerecsendió-virágnak is neveznek, önmagában is egy fűszer. Az őrölt szerecsendió nagyon jó ízesítője a mézeskalácsnak. Étvágygerjesztő, jó hatással van a bélrendszerre és erősíti a gyomrot.

Szószok

A szósz többnyire tojás, cukor, tej és tejszín keverékéből álló elegy. Tejszín helyett tejföl és joghurt is felhasználható. Legfőbb szerepet quichek és torták töltelékének elkészítésében játszik, de linzertészta alapú gyümölcstorták krémjéhez is ajánlott. A szósz hozzájárul, hogy a süteményhez felhasznált gyümölcsök a megfelelő állagúak maradjanak.