Spárga leveles tésztába csomagolva
- kb. 25 perc
- 190° C
- 170° C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 8 szál zöldspárga a fás rész eltávolítva
- 4 szelet gouda sajt
- 4 szelet sonka
- Kevés Szezámmag a szóráshoz
- Só, bors frissen őrölve
A szószhoz:
- 150 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma hámozva, frissen átnyomva
- 2 ek limette-lé (édes citrom)
- 1 tk limette-héj frissen reszelve
- friss bazsalikom durvára aprítva
- Só, bors frissen őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra fektetjük, négy vékony csíkot vágunk amit a díszítéshez felhasználunk. A maradék tésztát egyenlő négyzetekre vágjuk.
-
Lépés 3
Minden négyzetet sóval és borssal fűszerezzük és mindegyikre egy szelet sajtot és sonkát helyezünk. Mindegyikre két szál spárgát rakunk és a tészta végeit egymásra hajtjuk. A csíkokat a tészta tetszés szerinti díszítéséhez használjuk.
-
Lépés 4
Margarinnal átkenjük, szezámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben 190 C◦-on , középső sínen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
A szószhoz minden hozzávalót összekeverünk és sóval, borssal ízesítjük.
A maradék spárgát egy frissítő spárga salátához vagy spárgaleveshez felhasználjuk.