Ricottás torta friss eperrel
- kb. 45 perc
- 180° C
- 160° C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 500 g ricotta
- 100 g cukor
- 3 tojás
- 1 tk citromhéj frissen reszelve
- Kevés porcukor és citromfű a tálaláshoz
A gyümölcsös feltéthez:
- 250 g eper
- 50 g porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A formát kikenjük, a tésztát kitekerjük és a sütőpapírt eltávolítjuk. A tésztát a formába helyezzük (sütőpapírral együtt is tehetjük a formába, így megspóroljuk a forma kikenését). A tésztát a formához igazítjuk.
-
Lépés 3
A ricottát a tojással simára keverjük és a cukrot folyamatos keverés mellett bedolgozzuk a masszába és a formába öntjük.
-
Lépés 4
A legalsó sínen 180° C-on kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Az eper felét a porcukorral pürésítjük és a kihűlt tortára öntjük. A maradék gyümölccsel és a citromfűvel díszítjük.
A gyümölcsöt idény és ízlés szerint variálhatjuk az alap mindig a ricottás massza. Készíthetjük akár sárgabarackkal, cseresznyével, őszibarackkal, ribizlivel vagy málnával. Ha van esetleg maradék friss sajtunk, vagy túrónk esetleg tejfölünk, hozzákeverhetjük a ricottához.