Pizzacsigák pástétommal
- 40 - 45 perc
- 180° C
- 160° C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók egy sütemény készítéséhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 250 g póréhagyma karikára vágva
- 1 EK vaj
- 1 db alma hámozva, magozva, reszelve
- 125 g friss sajt
- 1 tojás
- 125 g kenhető pástétom
- 1 tk curry
- Só és bors őrölve
- 1 ek liszt
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pórét pároljuk meg vajon, sóval, borssal fűszerezzük. A reszelt almát adjuk hozzá és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A friss sajt, tojást, pástétomot és curryt jól keverjük össze.
-
Lépés 4
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a szabad felszínét jól lisztezzük meg, fordítsuk meg és a sütőpapírt távolítsuk el. A krémet egyenletesen kenjük el, úgy, hogy fent és lent 3 cm-es csík szabadon maradjon. ó
-
Lépés 5
A póréhagymát és az almát helyezzük a tésztára. Majd a tésztát a hosszabbik oldalánál tekerjük fel.
-
Lépés 6
Szeleteljük 9 egyenlő részre, 1 db-ot tegyünk a sütőlap közepére és a 8 db-ot szorosan köré helyezzük. Így egy virágszirom formát fogunk kapni.
-
Lépés 7
A sütőben 40 - 45 percig középső sütőállásban aranybarnára süssük.
Használhatunk a póré helyett más hagymafélét vagy más zöldséget, pl. fehér vagy vöröskáposztát.