Sajtos stangli
0 Bewertungen
- 20 - 25 perc
- 180° C
- 170° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 25 g vajas
- 30 g liszt
- 175 ml erőleves
- 100 g ízes sajt reszelve
- 1/2 ek mustár
- 1 tojássárgája a kenéshez
- bors őrölve
- sajt reszelve a szóráshoz
- szezám a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát kitekerjük és 4 azonons nagyságú négyszögre (kb. 12 x 20 cm) vágjuk.
-
Lépés 3
A vajat megolvasztjuk és lisztet hozzáadjuk. Kissé megprirítjuk, viszont nem hagyjuk megbarnulni. Az erőlevest lassan hozzáadjuk és a masszát simára keverjük. Alacsony lángon továbbfőzzük, amíg a rántás megvastagszik.
-
Lépés 4
A sajtot és a mustárt hozzáadjuk és borssal ízesítjük. Megvárjuk míg kihűl.
-
Lépés 5
Egy nyomózsák segítségével a tésztára nyomjuk hosszában.
-
Lépés 6
A tészták széleit tojássárgával megkenjük. Reszelt sajttal és szezámmal megszórjuk.
-
Lépés 7
Sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.