Pizza céklával és kecskesajttal
0 Bewertungen
- 15 - 20 perc.
- 220° C
- 200° C
- kb. 20 perc.
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 125 g créme fraîche
- 2 ág friss kakukkfű megtisztítva
- 2 kisebb cékla megfőzve, vékony szeletekre gyalulva
- 100 g kecskesajt kockákra vágva
- 1 kicsi lila hagyma megtisztítva, félbevágva, felszeletelve
- 6 dió fél felvágva
- néhány rukkola a tálaláshoz
- Só és bors összekeverve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A Crème fraîche-t a kakukkfűvel, valamint sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük, és a krémet rákenjük úgy, hogy a szélétől 1 cm szabadon maradjon.
-
Lépés 4
A hagymával és a céklával egyenletesen beterítjük. A kecskesajtot és a diót rászórjuk.
-
Lépés 5
A sütőben 15 – 20 perc alatt a legalsó sínen ropogósra sütjük és rukkolával tálaljuk.
Tipp
Okos ötlet: Cékla helyett más téli zöldséget is használhatunk feltétként, mint a zeller vagy a répa.