Pikáns sütemény ratatouille töltelékkel
- 45 - 50 perc
- 190° C
- 170° C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 tortaformához (24 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 3 ek. olaj
- 1 kisebb cukkini kockákra vágva
- 1/2 padlizsán kockákra vágva
- 1/2 piros paprika kimagozva, kockákra vágva
- 1/2 sárga paprika kimagozva, kockákra vágva
- 1/2 hagyma meghámozva, kockákra vágva
- 300 g paradicsom sűrítmény
- 3 tojás
- 1 tk. kakukkfű felvagdalva
- Só és bors összekeverve
- 1 ek margarin a forma kikenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy serpenyőben olajat hevítünk, a zöldséget megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk és a tésztát a kivajazott formában fektetjük (bevont forma esetébe ezt kihagyjuk). A lelógó tésztát a széleknél visszahajtjuk.
-
Lépés 4
A paradicsomszószt a tojásokkal jól összekeverjük és sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.
-
Lépés 5
A zöldséget a tésztalapon eloszlatjuk és a paradicsomos szósszal nyakon öntjük.
-
Lépés 6
Sütőben, a legalsó sínre helyezve 45 – 50 perc alatt készre sütjük.
Okos ötlet: Ez a recept úgy is elkészíthető, hogy 6 kisebb tortácskát kapjunk belőle (kb. 10 cm). A paradicsomszósz helyett más krémet is használhatunk, például tejföl és Crème fraîche keveréket.