Pikáns sütemény ratatouille töltelékkel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 45 - 50 perc
  • 190° C
  • 170° C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 tortaformához (24 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 3 ek. olaj
  • 1 kisebb cukkini kockákra vágva
  • 1/2 padlizsán kockákra vágva
  • 1/2 piros paprika kimagozva, kockákra vágva
  • 1/2 sárga paprika kimagozva, kockákra vágva
  • 1/2 hagyma meghámozva, kockákra vágva
  • 300 g paradicsom sűrítmény
  • 3 tojás
  • 1 tk. kakukkfű felvagdalva
  • Só és bors összekeverve
  • 1 ek margarin a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy serpenyőben olajat hevítünk, a zöldséget megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk és a tésztát a kivajazott formában fektetjük (bevont forma esetébe ezt kihagyjuk). A lelógó tésztát a széleknél visszahajtjuk.

  4. Lépés 4

    A paradicsomszószt a tojásokkal jól összekeverjük és sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    A zöldséget a tésztalapon eloszlatjuk és a paradicsomos szósszal nyakon öntjük.

  6. Lépés 6

    Sütőben, a legalsó sínre helyezve 45 – 50 perc alatt készre sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Ez a recept úgy is elkészíthető, hogy 6 kisebb tortácskát kapjunk belőle (kb. 10 cm). A paradicsomszósz helyett más krémet is használhatunk, például tejföl és Crème fraîche keveréket.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!