Pizza falatok
- 15 - 20 perc.
- 200° C
- 180° C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 2 x 10 szelethez:
Az olivás töltelékhez:
- 100 g oliva magozva
- 2 ek. olívaolaj
- 30 g sajt a szóráshoz reszelve
A paradicsomos-paprikás töltelékhez:
- 50 g szárított paradicsom olajban, lecsepegtetve
- 50 g paprika olajban, lecsepegtetve
- 1 tk. sűrített paradicsom
- Tabasco® csípős szósz ízlés szerint
- 30 g sajt a szóráshoz reszelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük.
-
Lépés 2
Töltelékenként minden hozzávalót egy turmixgépben lepürésítjük, kivéve a sajtot.
-
Lépés 3
A tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük és a sütőpapírral együtt kitekerjük.
-
Lépés 4
Egy tésztavágóval hosszában elfelezzük és a tészta alsó részére egy-egy teáskanálnyi töltelékkupacot teszünk 5-ször egymásután, egyenletesen eloszlatva. Az alsó széleket a töltelékre hajtjuk, majd tovább görgetjük.
-
Lépés 5
Egy fakanállal a töltelékek között jó erősen benyomkodjuk a tésztát.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 15 – 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután megsültek, a stanglikat széttördeljük.
Okos ötlet: A stanglikat szezámmaggal, napraforgómaggal vagy durvára darált tengeri sóval is megszórhatjuk.