Rusztikus kosárka áfonyával
0 Bewertungen
- kb. 25 perc
- 180° C
- 160° C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 8 kosárkához:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 250 g áfonya
- 30 g porcukor
- 1/2 tk. fahéj
- 1 tojás a kenéshez felverve
- 1 ek. kristálycukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az áfonyát a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük. Hosszában egyszer, széltében pedig három részben elvágjuk, úgy hogy 8 egyforma négyszöget kapjunk. A széleket kb. 1 cm-re felgyűrjük és megnyomkodjuk.
-
Lépés 4
A áfonyakeverékkel megtöltjük, a széleket tojással megkenjük és megszórjuk a kristálycukorral.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt megsütjük.
Tipp
Okos ötlet: A kosárkák megtöltéséhez választhatunk más szezonális bogyós gyümölcsöt is, mint például szedret, vagy málnát.