Epres csigák
- kb. 45 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
Hozzávalók 1 tűzálló formához (kb. 23 x 35cm):
- 2 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 3 ek. margarin olvasztva
- 200 g cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 12 db nagy eper nagyon vékonyan szeletelve
- 1 ek. margarin a kenéshez
A mázhoz
- 1/2 citrom leve
- 70 g porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180 fokra előmelegítjük és közvetlenül a hűtőszekrényből kivéve előkészítjük a tésztákat.
-
Lépés 2
Kitekerjük, az olvasztott vajjal megkenjük és mindkettőt megszórjuk cukorral.
-
Lépés 3
Mindkét tésztából 10 csíkot vágunk a szélesebb oldalaikon. Az eperszeleteket a felső tésztaszélekre fektetjük úgy, hogy az eper egy kissé túllógjon a tésztán, majd óvatosan feltekerjük. Ezt mindegyik tésztacsíkkal megismételjük.
-
Lépés 4
A csigákat, a kivajazott formába, kis távolságonként egymás mellé helyezzük (bevont forma esetében a vajazás elhagyható).
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 30 perc alatt megsütjük. Ezután alufóliával lefedjük és további 5 perc alatt készre sütjük.
-
Lépés 6
A citromlevet és porcukrot 1-2 ek. vízzel összekeverjük, és ezzel díszítjük az epres csigákkal.