Party-kenyér
- 30- 35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 35 perc
Hozzávalók 1 party-kenyérhez:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 700 g darálthús
- 2 gerezd fokhagyma hámozva, préselve
- 4 db ecetes uborka apró kockákra vágva
- 2 ek. mustár
- 3 ek. zsemlemorzsa
- 2 ek. friss metélőhagyma finomra vágva
- őrölt só és bors
- 1 ½ tk. curry őrölve
- 40 g félkemény sajt reszelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A darálthúst, fokhagymát, ecetesuborkát, mustárt, zsemlemorzsát és a metélőhagymát jól összegyúrjuk. 1 tk. curryvel és sóval-borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
Egy csomag leveles tésztát a feltekert sütőpapírral együtt kitekerünk. 300 g-ot a masszából golyóvá formázunk és a tészta közepére helyezzük. A maradék masszából egy gyűrűt formázunk és ráhelyezzük a tésztára úgy, hogy a közepétől és a szélétől is egyforma távolságra legyen.
-
Lépés 4
A másik csomag tésztát is tekerjük ki és helyezzük a fasírtra, a papírt távolítsuk el. A tésztát, ahol nincs darálthús ott jól nyomjuk össze. A tészta szélét felhajtjuk és 1 cm-ként még egyszer jól összenyomjuk.
-
Lépés 5
2 – 3 cm-ként a tészta szélétől közép irányba bevágjuk és a bevágott darabokat az oldalukra forgatjuk úgy, hogy a töltelék felfelé nézzen. Sajttal és ½ tk. curryvel megszórjuk.
-
Lépés 6
A sütőben 30 – 35 perc alatt, középső sínen aranybarnára sütjük.
Okos ötlet: Joghurtos, metélőhagymás mártogatóval és zöldsalátával tálaljuk. Ha a tészta egy kicsit ragad, lisztezzük be a kezünket.