Party­kenyér

Party-kenyér

fasírttal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 30- 35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók 1 party-kenyérhez:

  • 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 700 g darálthús
  • 2 gerezd fokhagyma hámozva, préselve
  • 4 db ecetes uborka apró kockákra vágva
  • 2 ek. mustár
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • 2 ek. friss metélőhagyma finomra vágva
  • őrölt só és bors
  • 1 ½ tk. curry őrölve
  • 40 g félkemény sajt reszelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A darálthúst, fokhagymát, ecetesuborkát, mustárt, zsemlemorzsát és a metélőhagymát jól összegyúrjuk. 1 tk. curryvel és sóval-borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    Egy csomag leveles tésztát a feltekert sütőpapírral együtt kitekerünk. 300 g-ot a masszából golyóvá formázunk és a tészta közepére helyezzük. A maradék masszából egy gyűrűt formázunk és ráhelyezzük a tésztára úgy, hogy a közepétől és a szélétől is egyforma távolságra legyen.

  4. Lépés 4

    A másik csomag tésztát is tekerjük ki és helyezzük a fasírtra, a papírt távolítsuk el. A tésztát, ahol nincs darálthús ott jól nyomjuk össze. A tészta szélét felhajtjuk és 1 cm-ként még egyszer jól összenyomjuk.

  5. Lépés 5

    2 – 3 cm-ként a tészta szélétől közép irányba bevágjuk és a bevágott darabokat az oldalukra forgatjuk úgy, hogy a töltelék felfelé nézzen. Sajttal és ½ tk. curryvel megszórjuk.

  6. Lépés 6

    A sütőben 30 – 35 perc alatt, középső sínen aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Joghurtos, metélőhagymás mártogatóval és zöldsalátával tálaljuk. Ha a tészta egy kicsit ragad, lisztezzük be a kezünket.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!