Poréhagymás lepény, kékpenészes sajttal
- kb. 35 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Egy ø 24 cm-es formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 3 póréhagyma hosszában felezve, 10 cm-es darabokra vágva
- 250 g mascarpone
- 140 g kékpenészes sajt (pl. rokfort) szétmorzsolva
- 6 tojás
- 1/2 tk. szerecsendió őrölve
- 3 ek. friss kakukkfű
- kevés vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt 190 C fokra alsó /felső sütőállásban előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt eltávolítjuk, a tésztát a kikent sütőformába helyezzük.
-
Lépés 3
Tojást, mascarponét, kékpenészes sajtot, szerecsendiót, sót és a borsot habverővel jól összekeverjük és a tésztaalapra öntjük.
-
Lépés 4
A póréhagymadarabokat a masszába tesszük, borssal és 2 ek. kakukkfűvel fűszerezzük. A látható póréhagymákat olíva olajjal meglocsoljuk.
-
Lépés 5
A felesleges tésztaszéleket levágjuk úgy, hogy a kör alakú tésztát egy kicsit vissza tudjuk hajtani a masszára, majd tojással átkenjük.
-
Lépés 6
Sütőben kb. 35 perc alatt a legalsó sínen megsütjük.
-
Lépés 7
Sütés után a maradék kakukkfüvet a tetejére szórjuk.