Lecsós hajók
pizzatésztából
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 4 db hajóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 3 db paprika megmosva, kockákra vágva
- 1 db paradicsom megmosva, kockákra vágva
- 1 db kis hagyma megtisztítva, kockákra vágva
- 1 gerezd fokhagyama préselve
- 1 tojás összekeverve
- só
- Őrölt kömény
- Őrölt pirospaprika
- olaj
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 4 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. A széleket kissé feltekerjük és a végeknél behajtogatjuk úgy, hogy egy hajó formát kapjunk.
-
Lépés 3
Egy serpenyőben olajat hevítünk és pár perc alatt megpároljuk benne a hagymát és fokhagymát. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, hogy meg ne égjen. Beletesszük a paprikát és visszatesszük a tűzre. Sóval és köménnyel fűszerezzük. Pár perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot, majd beletöltjük a tojást.
-
Lépés 4
A tojásos lecsót elosztjuk a hajókban és egy sütőlapra helyezzük őket.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 220°C-on kb. 20 perc alatt megsütjük, míg a tészta aranybarna lesz.