Szedres túrós batyu
3 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 6 batyuhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 30 dkg túró
- 1 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg szeder
- Néhány egész szegfűszeg
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojás felét jól összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és elvágjuk úgy, hogy 6 egyforma négyzetet kapjunk. Minden tésztadarab közepére 1-1 kanál túrós tölteléket teszünk és 2-3 darab szedret.
-
Lépés 4
A tészták sarkait középen összetpasztjuk úgy, hogy egy batyut formázzanak. Igazítsuk meg a széleket, hogy a töltelék ne folyjon ki, végül tűzzük meg közepén a szegfűszeggel. A maradék tojással pedig megkenjük.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, eltávolítjuk a szegfűszeget és porcukorral megszórva tálaljuk.