Csokis-diós lepény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 - 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 25 dkg sütőtök megsütve
  • 1 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • fél mk. őrölt fahéj
  • fél mk. őrölt gyömbér
  • 10 dkg birsalma megfőzve, pürésítve
  • 1-2 ek. liszt
  • 1 marék dió
  • 2 ek. étcsokoládé apróra vágva
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sült tök belét egy tálban villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a fűszereket, a lisztet és a birsalmapépet, és botmixerrel simára turmixoljuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük. Rákanalazzuk a sütőtökös krémet, a tészta széleit felhajtjuk, hogy pereme legyen, majd megszórjuk a dióval és a csokoládé darabokkal. A széleket megkenjük tojással.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén kb. 20 - 25 perc alatt készre sütjük.

Tipp

A receptet készítette: Csak a Puffin Blog

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!