Csokis-diós lepény
0 Bewertungen
- 20 - 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 25 dkg sütőtök megsütve
- 1 dl tej
- 5 dkg cukor
- fél mk. őrölt fahéj
- fél mk. őrölt gyömbér
- 10 dkg birsalma megfőzve, pürésítve
- 1-2 ek. liszt
- 1 marék dió
- 2 ek. étcsokoládé apróra vágva
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A sült tök belét egy tálban villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a fűszereket, a lisztet és a birsalmapépet, és botmixerrel simára turmixoljuk.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük. Rákanalazzuk a sütőtökös krémet, a tészta széleit felhajtjuk, hogy pereme legyen, majd megszórjuk a dióval és a csokoládé darabokkal. A széleket megkenjük tojással.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén kb. 20 - 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp
A receptet készítette: Csak a Puffin Blog