Töltött mézes puszedli
0 Bewertungen
- 8 perc
- 200°C
- 180°C
- 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- 100 g áfonyalekvár
- 100 g étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- Némi Kókuszreszelék a díszítéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát felhasználás előtt 20 perccel kivesszük a hűtőből.
-
Lépés 2
A szobahőmérsékletű tésztából dió nagyságú golyókat formázunk. Az ujjunkkal óvatosan kis lyukat fúrunk - úgy, hogy a tészta ne lyukadjon át - és 1-1 kiskanál lekvárt töltünk bele, majd újra golyót formázunk.
-
Lépés 3
Egy sütőlapra helyezzük őket és 8 perc alatt megsütjük. A sütőből kivesszük és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A vajat megolvasztjuk, majd vele együtt az étcsokoládét is. A mézeskalács golyókat belemártjuk, végül megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűvös helyre tesszük pihenni, míg a csokoládé megdermed.