Húsgolyók nyárson
0 Bewertungen
- kb. 13 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 40 perc
Hozzávalók 10 nyárshoz
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 500 g sertés darálthús
- 1 hagyma apró kockákra vágva
- 1 ek. gyömbér apróra vágva
- 1 ek. pirospaprika
- 1 tk. színesbors őrölve
- 2 ek. Worchester szósz
- 200 g zsemlemorzsa
- 5 tojás
- 10 nyárs
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó sütésfokozaton melegítsük elő 180°C-ra. A tésztát a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően előkészítjük.
-
Lépés 2
A darálthúst a hagymával, gyömbérrel, paprikával, borssal és a Worchesterrel összekeverjük. A 4 tojást és a zsemlemorzsát hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük és a szélességéből 10 csíkot vágunk.
-
Lépés 4
A masszából 30 db golflabda méretű golyót készítünk.
-
Lépés 5
3 húsgolyót a leveles tészta csíkkal a nyársra tűzzük úgy, hogy a tészta a húsgolyó egyik oldalát befedi. 1 tojást felverünk és a leveles tésztát átkenjük vele.
-
Lépés 6
A sütő alsó sínén 13 percig sütjük.
Tipp
Okos ötlet: kínálhatjuk előre elkészített francia vagy kukorica saláta mellé.