Paprika pesztós falatkák
- 10-12 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 10 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 piros paprika elfelezve, kimagozva
- 30 g Mandulaforgács
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 100 ml olívaolaj
- só őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A felezett paprika szeleteket a bőrös oldalukkal lefelé egy olajozott serpenyőben hirtelen megsütjük, majd kb. 10 percre egy jól zárható műanyag zacskóba tesszük. Így a bőrét könnyen le tudjuk húzni. A paprikát kis darabokra vágjuk.
-
Lépés 2
A mandulát egy forró, száraz serpenyőben óvatosan megpörköljük.
-
Lépés 3
Minden hozzávalót összekeverünk. Egy botmixerrel pürésítjük és hűlni hagyjuk.
-
Lépés 4
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint előkészítjük.
-
Lépés 5
A tésztát 4 részre vágjuk.
-
Lépés 6
A pesztó felével 3 tésztalapot vékonyan megkenünk, egymásra helyezzük őket, a tetjére pedig az üres tésztadarab kerül. 2 cm-es csíkokra vágjuk és a végén egyszer-kétszer összecsavarjuk az egészet.
-
Lépés 7
A tésztákat a sütőpapírra fektetjük és a végeket jól összenyomjuk, hogy megtartsák a formájukat.
-
Lépés 8
Tálaljuk a maradék paprika pesztóval.
Okos ötlet: A paprika pesztó hűtőben tárolva 2 hétig is eláll.