Körtés diós torta
- 20+5 perc
- 220°C
- 200°C
- kn. 20 perc
Hozzávalók Egy 26 cm ø tortaformához:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
A tésztához:
- 2 ek. fahéj őrölve
- 2 ek. barna cukor
A töltelékhez:
- 5 egész körte meghámozva, kimagozva, csíkokra vágva
- 100 g dió durvára vágva
- 120 g barna cukor
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. kukoricakeményítő
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A fahéjat és a barna cukrot összekeverjük. Kitekerjük az első csomag leveles tésztát és megszórjuk a felével. A hosszabbik oldaról kezdve feltekerjük és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A tekercseket lefektetjük és nyújtófával kb. 0,5 centi vastagra nyújtjuk mindegyiket.
-
Lépés 3
A tésztákat szorosan a torta aljára helyezzük úgy, hogy a forma szélét is befedje.
-
Lépés 4
A körtét, a diót, a barna cukrot, a fahéjat és a kukoricakeményítőt jól összekeverjük. A tölteléket az előkészített tortaformába öntjük.
-
Lépés 5
A második csomag tésztával megismételjük a 2. lépést és befedjük vele a tölteléket.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén, alufóliával lefedve 20 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítjuk és így sütjük még 5 percig.
Okos ötlet: Cukor, víz és egy kis citromlé keverékéből öntetet készíthetünk, amivel a torta tetejét díszíthetjük.