Édes pizza házi túrókrémmel
0 Bewertungen
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1,5 citrom lereszelve, kifacsarva
- 1,5 tojás elkeverve
- 75 g kristálycukor
- 75 g vaj
- 250 g túró simára keverve
- Némi só
- 1 tk. vaníliaesszencia
- 1 nagy konzerv őszibarack szeletelve
- 6 kocka étcsokoládé olvasztva
- 1 ek. kókuszzsír
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint elkőkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, egy tepsire helyezzük és kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
-
Lépés 2
A citromlevet, a cukrot és a tojást vízgőz felett egy habaverővel addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a vajat és a citromhéjat, jól elkeverjük és hűlni hagyjuk.
-
Lépés 3
A túrót, egy csipet sót és a vaníliaesszenciát a citromkrémmel jól összekeverjük.
-
Lépés 4
A pizzát megkenjük a túrós krémmel, majd ízlésesen ráhelyezzük a barack szeleteket.
-
Lépés 5
Az olvasztott csokoládét a kókuszzsírral összekeverjük és a kidíszítjük vele a süteményt.
Tipp
A receptet Tejturmix készítette.