Mákos puffancsok
0 Bewertungen
- 18-20 perc
- 200°C
- 180°C
- 5-6 perc
Hozzávalók 16 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g mák őrölve
- 1,5 dl rum
- 10 dkg mazsola aprítva
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cukrot, a mákot, a citromhéjat és a tejet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a rumban előáztatott mazsolát is.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában elfelezzük. Mindkét félnek a közepén elosztjuk a tölteléket, majd ráhajtjuk a széleket. Az illesztéssel lefelé fordítva egy tepsire helyezzük őket, a tetejüket tojással megkenjük.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén 18-20 perc alatt megsütjük. 7 vágással 8 szeletre vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp
Okos ötlet: A mazsola helyett rumba áztatott meggyet is használhatunk.