Borsós-feta sajtos lepény
0 Bewertungen
- 15 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 20 dkg borsó konzerv lecsöpögtetve
- 12 dkg feta sajt kockára vágva
- 1 nagy újhagyma megtisztítva, karikákra vágva
- 1 lilahagyma megtisztítva, karikákra vágva
- 1 tojás
- 200 g tejföl
- 1 csipet szerecsendió őrölve
- 3 mk. kapor apróra vágva
- Só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt, szerecsendióval, kaporral, sóval, borssal megfűszerezzük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük a fűszeres tejföllel.
-
Lépés 3
A borsót, a feta sajtot, és az újhagymát a tojással összekeverjük és az előkészített tésztára töltjük. A tetjét lilahagymával díszítjük.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén 15 perc alatt megsütjük.
Tipp
Okos ötlet: A húskedvelők feta sajt helyett használhatnak kockára vágott sonkát.