Répás ricottás pizza
0 Bewertungen
- kb. 12 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
A ricotta krémhez:
- 300 g ricotta
- 1 csokor friss petrezselyem aprítva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- Só és bors
A feltéthez:
- 200 g répa megtisztítva, csíkokra vágva
- 1 csokor friss petrezselyem aprítva
- 1 citrom kifacsarva
- olíva olaj
- Só és bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük, egy tepsire helyezzük és kb. 12 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 3
A ricottát, a petrezselymet, a fokhagymát sóval, borssal fűszerezzük és jól összekeverjük. Megkenjük vele a megsült pizzatésztát.
-
Lépés 4
A répát és a petrezselymet a citrom levével és az olíva olajjal összekeverjük és fűszerezzük, majd megszórjuk vele a pizzát.
Tipp
Okos ötlet: Ez az étel akár hidegen fogyasztva is finom.