Kókuszkrémes fonat
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 fonathoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 5 dl tej
- 1 cs. tejszín ízű pudingpor
- 4 ek. Kókuszreszelék
- 1-2 tk. vaj olvasztva
- 0,5 tábla fehér csokoládé olvasztva
- 1 ek. mandula darálva
- 1 ek. Kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előlegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pudingot a tejjel és a cukorral egy lábasban elkészítjük. A lábassal együtt hideg vízbe tesszük és folyamatos kevergetés közben hagyjuk kihűlni, így krémes állagú marad a puding. Ha kihűlt keverjük bele a vajat a fehér csokoládét, a mandulát és a kókuszreszeléket is.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A hosszabbik oldalaktól kb. 8 cm-re átlósan bevagdossuk a tésztát. A közepére halmozzuk a tölteléket. Először a végeket ráhatjuk a töltelékre, majd oldalanként felváltva egymásra hajtogatjuk a tésztaszéleket. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt megsütjük.
Okos ötlet: Még ízletesebbé tehetjük, ha nagyobb darabokra vágott mandulát is teszünk a töltelékbe.