Parmezános fokhagymás falatok
0 Bewertungen
- kb. 12 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 50 g parmezán reszelve
- 70 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- 1 ek. olaszos fűszerkeverék (oregánó, kakukkfű, rozmaring..)
- Só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A parmezánt, olívaolajat, fokhagymát és fűszereket összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és majdnem a teljes tölteléket eloszlatjuk rajta, végül a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük.
-
Lépés 4
Ezután kb. 2cm-es csigákra felvágjuk, egy tepsire fektetjük, kicsit megnyomjuk és a maradék töltelékkel megszórjuk.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 12 perc alatt megsütjük.