Töltött körte batyuban

vanília öntettel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • Alternatíva: Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 4 egész körte meghámozva, elfelezve, közepe kivájva
  • 1/2 citrom leve
  • 5 dkg mazsola rumban előáztatva
  • 5 dkg áfonyalekvár
  • 5 dkg mogyoró apróra vágva
  • 1 tojás a kenéshez

A vanília öntethez:

  • 1/2 cs. vanília pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mazsolát, az áfonyalekvárt, a mogyorót és a citromlevet összekeverjük. Az elfelezett körték kivájt belsejét megtöltjük a mazsolás masszával, majd újra összeillesztjük a körtéket egészekké.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és négy egyforma nyégyszögre vágjuk. A tésztalapok közepére állítjuk az egész körtéket és a tésztalapok sarkait összecsípve batyukat formázunk. Tojással megkenjük.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Közben a pudingport, a cukrot, vaníliás cukrot kikeverjük a tejjel és sűrűsödésig főzzük. Az öntettel együtt tálaljuk.

Tipp

Okos ötlet: A kiváló minőségű öntethez a krémet az edénnyel együtt hideg vízbe tesszük és folyamatos kavargatás közben hűtjük le.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!