Magyaros pizza
Magyaros pizza, a tradicionális magyar konyha ihlette pizzánk, amiről nem maradhat le a hagyma, a bacon, a szalámi és a paprika! Az, hogy mennyire szereted csípősen, az rajtad áll!
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 g tejföl
- 12 szelet bacon szalonna
- 50 g szalámi szeletelve
- 1 közepes hagyma karikára vágva
- 2 piros kaliforniai paprika felkockázva
- Só, bors
- ½ csokor petrezselyem finomra aprítva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük. Körben a tésztaszéleket kb. 2 cm szélességben visszahajtjuk és az ujjainkkal megnyomkodjuk.
-
Lépés 3
A tejfölt sóval és borssal fűszerezzük és megkenjük vele a pizzatésztát.
-
Lépés 4
A szalonnát, a szalámit, a hagymakarikákat és a felkockázott paprikát egyenletesen elosztjuk a tejfölös szószon.
-
Lépés 5
A pizzát a sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután megsült, megszórjuk friss petrezselyemmel.
Tejfölből készíthetünk hozzá mártogatóst, amit apróra vágott fokhagymával és egy kis sóval fűszerezzünk. A pikánsabb ízek kedvelői tehetnek rá aprított chili paprikát is.