Hagymás rudacskák
- 12-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 40 rudacskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 vöröshagyma kockára vágva
- 2 lilahagyma kockákra vágva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- olívaolaj
- 1 tojás a kenéshez, felverve
- Só és bors őrölve
- 1 ek. kömény a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymákat és a fokhagymát olívaolajban üvegesre pároljuk. Egy papírtörlőre téve hagyjuk lecsepegni.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és hosszában elfelezzük. Az egyik felét tojással megkenjük.
-
Lépés 4
A tojással megkent tésztára tesszük a hagymát és sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 5
A másik tésztát rátesszük, kissé megnyomkodjuk és tojással megkenjük. Végül köménnyel megszórjuk.
-
Lépés 6
Egy éles késsel hosszában elfelezzük és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
-
Lépés 7
A sütő középső sínén 12 – 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Okos ötlet: Különösen finom, ha a hagymás rudacskákhoz cékla mártogatóst kínálunk. Ehhez tejfölt, metélőhagymát, sót, tormakrémet és a főtt céklát keverjük jól össze.