Hagymás rudacskák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12-15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 40 rudacskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 2 vöröshagyma kockára vágva
  • 2 lilahagyma kockákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • olívaolaj
  • 1 tojás a kenéshez, felverve
  • Só és bors őrölve
  • 1 ek. kömény a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymákat és a fokhagymát olívaolajban üvegesre pároljuk. Egy papírtörlőre téve hagyjuk lecsepegni.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és hosszában elfelezzük. Az egyik felét tojással megkenjük.

  4. Lépés 4

    A tojással megkent tésztára tesszük a hagymát és sóval, borssal fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    A másik tésztát rátesszük, kissé megnyomkodjuk és tojással megkenjük. Végül köménnyel megszórjuk.

  6. Lépés 6

    Egy éles késsel hosszában elfelezzük és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.

  7. Lépés 7

    A sütő középső sínén 12 – 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Különösen finom, ha a hagymás rudacskákhoz cékla mártogatóst kínálunk. Ehhez tejfölt, metélőhagymát, sót, tormakrémet és a főtt céklát keverjük jól össze.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!